Λαχταριστή στριφογυριστή σπανακόπιτα με τρία τυριά και γλάσο σκόρδου!
Υλικά:
- 340 gr σπανάκι ψιλοκομμένο
- 170 gr τυρί κρέμα μαλακωμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/4 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 1 κ. γλυκού + έξτρα μείγμα μπαχαρικών
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλ. cheddar τριμμένο
- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 2 κ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σπανάκι με το τυρί κρέμα.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το αλάτι, την σκόνη κρεμμυδιού, το πιπέρι, το τσίλι και το μείγμα μπαχαρικών και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε και την παρμεζάνα με το μισό cheddar και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Άπλωσε την ζύμη για πίτσα σε ένα αντικολλητικό φύλλο και με το μαχαίρι κόψ’ την σε ένα μεγάλο τριγωνικό σχήμα.
- Πάρε τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης που περισσεύουν δεξιά και αριστερά από το τρίγωνο και τοποθέτησέ τα σε ένα δεύτερο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
- Πίεσε τις δύο πλαϊνές άκρες των κομματιών μεταξύ τους, ώστε να ενωθεί η ζύμη και να σχηματιστεί ένα δεύτερο τρίγωνο.
- Άπλωσε πάνω στο πρώτο τρίγωνο το μείγμα με το σπανάκι και τα τυριά ομοιόμορφα.
- Πασπάλισε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο cheddar και καπάκωσε με το δεύτερο τρίγωνο ζύμης που σχημάτισες.
- Με τον κόφτη πίτσας ή ένα μαχαίρι κόψε το “δέντρο” σε λωρίδες με πλάτος περίπου 2,5 cm, αφήνοντας άκοπο το κέντρο του τριγώνου.
- Πιάσε τις κομμένες άκρες, δεξιά και αριστερά, και στριφογύρισέ τες γύρω από τον άξονά τους προς τα έξω.
- Ψήσε για περίπου 22 λεπτά και αφαίρεσε από τον φούρνο.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο και ανακάτεψέ το με την σκόνη σκόρδου και το έξτρα μείγμα μπαχαρικών.
- Με ένα πινέλο άλειψε όλο το “δέντρο” με το μείγμα βουτύρου και σέρβιρε.