Μους σοκολάτας με αβοκάντο

Μους σοκολάτας με αβοκάντο

Light συνταγή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά λατρεύουν και τη σοκολάτα!

Υλικά:

  • 2 αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 3 κουτ. της σούπας γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο, χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού μέλι
  • 1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, καθαρίζεις τα αβοκάντο σου και τα μεταφέρεις στη βάση ενός μπλέντερ. Προσθέτεις το κακάο και ομογενοποιείς σε μέτρια ένταση. Σταδιακά, ρίχνεις το γάλα αμυγδάλου και το γιαούρτι. Ενώνεις. Ολοκληρώνεις τη διαδικασία με το εκχύλισμα βανίλιας και το μέλι.
  • Μόλις το μείγμα σου “δέσει”, το μεταφέρεις σε μπολάκια. Τοποθετείς στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Σερβίρεις με λίγο γιαούρτι από πάνω.

πηγή