Υλικά:
- 4 μεγάλες πατάτες
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 220 βαθμούς C.
- Πλένεις τις πατάτες σου, αφαιρείς τη φλούδα και τις σκουπίζεις ελαφρά με χαρτί κουζίνας.
- Κόβεις τις πατάτες σου προσεκτικά με ένα μαχαίρι σαν τηγανιτές ή χρησιμοποιείς ειδικό κόπτη.
- Τις ρίχνεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ραντίζεις με ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζεις με ρίγανη και ελάχιστο αλάτι.
- Τσεκάρεις ότι έχουν απλωθεί αρκετά και μεταφέρεις το ταψί σου στο φούρνο. Ψήνεις για 30 λεπτά στους 220 βαθμούς C.
- Βγάζεις το ταψί από το φούρνο, ξεκολλάς τις πατάτες με μία σπάτουλα προσεκτικά και απολαμβάνεις.