Πανακότα με φρούτα του πάθους

Πανακότα με φρούτα του πάθους

Υλικά:

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 9-11 φύλλα ζελατίνας
  • 200 γρ. φρούτα του πάθους
  • λίγη βανίλια

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, σε μια κατσαρόλα την κρέμα, το γάλα και τη βανίλια και άφησέ τα να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
  • Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε για 10 λεπτά.
  • Ρίξε τη ζάχαρη για σιγόβρασε μέχρι να διαλυθεί καλά.
  • Βάλε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στράγγισέ τες και βάλ’ τες μέσα στο γάλα να λιώσουν καλά.
  • Μόλις λιώσουν κατέβασε από τη φωτιά και μοίρασε σε φορμάκια.
  • Άσε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλ’ τα στο ψυγείο περίπου για 4 ώρες.
  • Σέρβιρε με φρούτα του πάθους.

πηγή