Fajitas με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές

Fajitas με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές

Μία συνταγή με καταγωγή από το Μεξικό ιδανική για μεσημεριανό, δεκατιανό, ακόμα και βραδινό.

Υλικά:

  • 450 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
  • 3 κουτ. της σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • λίγη σκόνη τσίλι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 8 τορτίγιες ολικής αλέσεως

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, σε ένα μπολ σχηματίζεις μαρινάδα με χυμό λάιμ, σκόνη τσίλι, αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και κύμινο.
  • Κόβεις το κοτόπουλο σε κομματάκια και τα μαρινάρεις με το παραπάνω μείγμα.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις πρώτα το κρεμμύδι και στη συνέχεια τις πιπεριές, μέχρι να αποκτήσουν ροδαλό χρώμα (περίπου 15 λεπτά).
  • Αφαιρείς τα λαχανικά σου και ψήνεις στο ίδιο τηγάνι το κοτόπουλο για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Σερβίρεις μέσα σε τορτίγιες, προσθέτοντας προσεκτικά τα υλικά σου.
  • Μπορείς να συνοδεύσεις με γουακαμόλε.

πηγή