Μία συνταγή με καταγωγή από το Μεξικό ιδανική για μεσημεριανό, δεκατιανό, ακόμα και βραδινό.
Υλικά:
- 450 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
- 3 κουτ. της σούπας χυμό λάιμ
- 1 κουτ. του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
- λίγη σκόνη τσίλι
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 8 τορτίγιες ολικής αλέσεως
Εκτέλεση:
- Αρχικά, σε ένα μπολ σχηματίζεις μαρινάδα με χυμό λάιμ, σκόνη τσίλι, αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και κύμινο.
- Κόβεις το κοτόπουλο σε κομματάκια και τα μαρινάρεις με το παραπάνω μείγμα.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις πρώτα το κρεμμύδι και στη συνέχεια τις πιπεριές, μέχρι να αποκτήσουν ροδαλό χρώμα (περίπου 15 λεπτά).
- Αφαιρείς τα λαχανικά σου και ψήνεις στο ίδιο τηγάνι το κοτόπουλο για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρεις μέσα σε τορτίγιες, προσθέτοντας προσεκτικά τα υλικά σου.
- Μπορείς να συνοδεύσεις με γουακαμόλε.