Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.
Κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, όπως να τρέφεστε καλύτερα ή να κινείστε παραπάνω μέσα στην ημέρα, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την υγεία της καρδιάς σας και να αποφύγετε σοβαρές επιπλοκές όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.
Ένα πρώτο και πολύ απλό βήμα για να πετύχετε αυτόν τον στόχο είναι να βάλετε στη ζωή σας τα παρακάτω βότανα και μπαχαρικά:
Κανέλα: Δίνει υπέροχο άρωμα στο φαγητό, στα σπιτικά γλυκά αλλά και στα ροφήματα και επίσης βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου οδηγούν μακροπρόθεσμα στην εκδήλωση διαβήτη και η πάθηση αυτή είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες κινδύνου για το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.
Σκόρδο: Το σκόρδο έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Οι καρδιολόγοι το συνιστούν ανεπιφύλακτα κυρίως για τα αντιοξειδωτικά που παρέχει αλλά και γιατί αραιώνει το αίμα, επομένως μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης.
Κουρκουμάς: Ο κουρκουμάς περιέχει ένα ισχυρό συστατικό, την κουρκουμίνη, η οποία δρα ενάντια στις φλεγμονές και έχει αντιοξειδωτική δράση, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρκίνου αλλά και καρδιοπάθειας.
Τζίντζερ: Το καυτερό τζίντζερ χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως «γιατροσόφι» για τη δυσπεψία, είναι όμως ωφέλιμο και για την καρδιά. Αραιώνει το αίμα όπως και το σκόρδο και επίσης μπορεί να συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης.
Δεντρολίβανο: Ενισχύει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Οι διεργασίες αυτές βοηθούν ώστε να παρέχεται περισσότερο οξυγόνο στα ζωτικά όργανα και τα επιμέρους συστήματα του οργανισμού.