Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Εύκολη συνταγή για ζύμη γιαουρτιού για νόστιμα τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια ή οποιαδήποτε άλλη γέμιση σκεφτείτε!

Υλικά για τη ζύμη:

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)

180 ml ηλιέλαιο

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 αυγό

λίγο αλάτι

2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

Υλικά για τη γέμιση:

200γρ. φέτα ή ανθότυρο

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 αυγό

λίγο πιπέρι

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπώλ ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ρίχνουμε το γιαούρτι με το αυγό και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Προσθέτουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με το χέρι. Η ζύμη θα είναι ελαστική.

Για τη γέμιση βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια παίρνουμε μικρές μπάλες ζύμης και τις ανοίγουμε με το χέρι μας (δε χρειάζεται πλάστης) και στη μέση βάζουμε λίγο απο τη γέμιση και κλείνουμε τα τυροπιτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολα για 20-25 λεπτά στους 180 ο C . Γίνονται περίπου 30 τυροπιτάκια.

Μπορούμε να κάνουμε με την ίδια ζύμη νόστιμα λουκανοπιτάκια.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!