5 tips για την κουζίνα

5 tips για την κουζίνα

5 χρήσιμες συμβουλές για την κουζίνα που κάθε νοικοκυρά χρειάζεται!

 

  1. Οι ντομάτες ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα αν τις βουτήξετε για 1 λεπτό σε βραστό νερό. Το ίδιο συμβαίνει στα βερύκοκα και στα ροδάκινα.

Ντομάτες, Φρέσκο, Τροφίμων, Υγιής, Ντοματίνια, Κόκκινο

2. Οι βραστές πατάτες αποκτούν ξεχωριστό άρωμα & γεύση αν μέσα στο νερό που βράζουν προσθέσετε μυρωδικά: δυόσμο, μαϊντανό ή ρίγανη.

Πατάτα, Καρδιά, Ουσία, Ξύλο, Λαχανικά, Φάτε, Διατροφή

3. Αν θέλουμε να είναι τραγανό το φύλλο για τις πίτες, είτε αυτό είναι σπιτικό είτε είναι εμπορίου, το ραντίζουμε με λίγο γάλα ή νερό πρίν το ψήσουμε.

4. ‘Ενα κόλπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν σας έχει μείνει κρασί, είναι να το καταψύξετε σε παγοθήκες και έπειτα να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

5. Αν θέλουμε να έχουμε ζάχαρη με άρωμα βανίλιας, που μπορεί να δώσει άλλη γεύση στον καφέ ή τα γλυκά μας, μπορούμε να κάνουμε το εξής: βάζουμε 200γρ. ζάχαρη σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει ερμειτικά. Προσθέτουμε ένα μπαστουνάκι βανίλιας στο βάζο, ανακινούμε πολύ καλά και το ξεχνάμε για 3 εβδομάδες. Μέχρι τότε η ζάχαρη με άρωμα βανίλιας θα είναι έτοιμη.

Βανίλια, Pod, Ζάχαρη, Μπολ, Τροφίμων, Γλυκό, Γεύση