Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Η ιδιαίτερη ιστορία πίσω από το στεφάνι της Άννας Μαρίας

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Η ιδιαίτερη ιστορία πίσω από το στεφάνι της Άννας Μαρίας

Με το δικό της τρόπο αποχαιρέτησε τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο η σύζυγός του, Άννα Μαρία, η οποία παρήγγειλε ένα στεφάνι που παραπέμπει στον γάμο τους.

Η Άννα Μαρία παρήγγειλε ένα στεφάνι με μιγκέ, μικρούς λευκούς κρίνους από τους οποίους, όπως ειπώθηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ήταν φτιαγμένη και η ανθοδέσμη του γάμου τους.

Τότε ο νεαρός Κωνσταντίνος θέλοντας να της δείξει την αγάπη του της προσέφερε μια ανθοδέσμη από τα αγαπημένα του λουλούδια, τα μιγκέ. Η νυφική ανθοδέσμη έχει μείνει μνημειώδης, καθώς τα συγκεκριμένα φίνα και ευαίσθητα λουλουδάκια είναι δύσκολο να βρεθούν και επομένως η παραγγελία είχε γίνει πολλούς μήνες πριν.

Το «Δάκρυ της Παναγιάς» ή αλλιώς «Κρίνο της Κοιλάδας» είναι το λουλούδι μιγκέ, με το έντονο, ιδιαίτερο, εκλεπτυσμένο άρωμά του και τη λεπτή, φίνα εμφάνισή του. Η λέξη μιγκέ είναι γαλλική (muguet) και οι ολάνθιστες καμπανίτσες του θεωρούνται γούρι και σύμβολο ευτυχίας για τους Γάλλους. Σύμφωνα με ένα μύθο, το αηδόνι δεν κελαηδάει αν πρώτα δεν ανθίσει το μιγκέ. Στη συμβολική γλώσσα των λουλουδιών συμβολίζει την επιστροφή στην ευτυχία.

Πριν από δύο ημέρες από το γραφείο του τέως βασιλιά ένα από τα κορυφαία ανθοπωλεία της χώρας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα όπου η τέως βασίλισσα Αννα Μαρία ήθελε να κάνει ειδική παραγγελία ένα στεφάνι. Επρόκειτο για ένα στεφάνι φτιαγμένο αποκλειστικά από λουλουδάκια μιγκέ. Η οδηγία ήταν σαφής «ένα στεφάνι κατασκευασμένο μόνο από λουλούδια μιγκέ και μια κορδέλα που να γράφει η “Η Αγαπημένη σου Αννα Μαρία”».

πηγή