Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις την ημέρα, σύμφωνα με έναν καρδιολόγο

Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις την ημέρα, σύμφωνα με έναν καρδιολόγο

Όσα πρέπει να ξέρεις, αν η αύξηση της σωματικής σου δραστηριότητας είναι στόχος για τη νέα χρονιά – και όχι μόνο

Η παρακολούθηση των καθημερινών βημάτων σου είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να ξέρεις εάν ήσουν αρκετά ενεργή ή όχι σε μια δεδομένη ημέρα. Σύμφωνα με τον Michael Weinrauch, τον Πρόεδρο Καρδιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Overlook στο Summit, αυτό που είναι πιο σημαντικό από τον αριθμό είναι η ίδια η κίνηση.

«Υπάρχει αυτός ο μαγικός αριθμός που ακούμε πάντα για 10.000 βήματα την ημέρα ως στόχο και αυτός είναι ένας καλός στόχος», λέει ο Weinrauch. Αλλά δεν είναι το πρώτο πράγμα που λαμβάνει υπόψη του με κάθε ασθενή. Πρώτον, συνιστά στους ασθενείς να περάσουν μια εβδομάδα περίπου με τον νέο μετρητή βημάτων τους για να αποκτήσουν μια αίσθηση του επιπέδου φυσικής τους κατάστασης. «Πέρασε την πρώτη εβδομάδα μαθαίνοντας ποια είναι τα βήματά σου, ώστε να έχεις μια βασική γραμμή. Εάν είσαι ήδη πολύ δραστήριος άνθρωπος, 10.000 βήματα μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από εφικτά», λέει. «Αλλά αν η καταμέτρηση βημάτων προορίζεται να βοηθήσει στη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης ή απλώς να την ελέγξεις, μπορεί να είναι λίγο ακατόρθωτο να ξεκινήσεις με έναν τόσο υψηλό στόχο». Θα πρέπει να υπολογίσεις πόσα βήματα μπορείς να κάνεις κάθε μέρα με συνέπεια, και αυτό είναι το σημείο εκκίνησης σου.

Αφού δημιουργήσεις αυτή τη γραμμή βάσης, ξεκίνησε με το να κάνεις στόχο σου να κάνεις με συνέπεια επιπλέον 1.000 βήματα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε 2.000 ακόμη και ούτω καθεξής. «Είναι τόσο εξατομικευμένο πράγμα και εξαρτάται πραγματικά από το άτομο», εξηγεί. Αντί να εστιάζει στον γενικό στόχο των βημάτων, ο Weinrauch προτιμά να βλέπει τους ασθενείς του να προσπαθούν να περπατούν για 30 ή 45 λεπτά με γρήγορο ρυθμό τις περισσότερες ημέρες την εβδομάδα.

Αν ψάχνεις για ένα χιλιομετρικό στόχο, ξανασκέψου το – ο Weinrauch λέει ότι είναι πιο σημαντικό να εστιάσεις στον χρόνο που κινείσαι ενεργά κάθε μέρα. «Στην αρχή, μπορεί να μπορείς να περπατήσεις γρήγορα ένα χιλιόμετρο σε 30 λεπτά και αυτό είναι εντάξει», λέει. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, εάν ο μετρητής βημάτων σου σε κρατά σε κίνηση και αποτελεί κίνητρο, ο Weinrauch λέει να το συνεχίσεις. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη από το John Hopkins Medicine διαπίστωσε ότι η συνεπής χρήση ενός ανιχνευτή φυσικής κατάστασης μπορεί να αυξήσει τα βήματα που γίνονται ανά ημέρα κατά περισσότερο από ένα χιλιόμετρο.

πηγή