Νόστιμη συνταγή για μηλόπιτα με τριφτή ζύμη.
Υλικά για τη ζύμη:
200 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. καστανή ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι + 80 γρ. αλεύρι
1 κγ. baking powder
1 κ.γ. κανέλα
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
Υλικά για τη γέμιση:
3 μήλα πράσινα και κόκκινα
80 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. κανέλα
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε ζάχαρη, χυμό λεμονιού και κανέλα και ανακατέυω.
Για τη ζύμη: Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το baking powder, πλάθοντας με το χέρι, μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα δάχτυλά μας. Βγάζουμε το 1/3 του ζυμαριού στην άκρη και το υπόλοιπο το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, φροντίζοντας να καλύψουμε τον πάτο και τα πλαϊνά του.
Βάζουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Στο υπόλοιπο ζυμάρι προσθέτουμε 80 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τριφτή ζύμη. Απλώνουμε την τριφτή ζύμη πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε στους 170 °C σε προθερμασμένο φούρνο για 45 – 50 λεπτά. Αφού ψηθεί αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.