Κλασικό αγαπημένο ραβανί.
Υλικά:
- 5 αβγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 γιαούρτι πρόβειο (300 γρ.)
- 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κουτ. του γλυκού baking powder
- Λίγο ελαιόλαδο
- Για το σιρόπι: 6 φλιτζάνια νερό
- 5 φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Αρχικά, βάζεις τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν.
- Στο μεταξύ, ανακατεύεις το αλεύρι με το baking powder και το σιμιγδάλι.
- Προσθέτεις στο μείγμα με τα αβγά το γιαούρτι και συνεχίζεις το χτύπημα.
- Στη συνέχεια συμπληρώνεις σιγά, σιγά το αλεύρι με το σιμιγδάλι μέχρι να το πάρει όλο η ζύμη
- Στρώνεις τη ζύμη σε ταψάκι και ψήσε στους 170 βαθμούς C για 45 περίπου λεπτά. Μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνειά του, σβήνεις το φούρνο.
- Για το σιρόπι, προσθέτεις το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
- Φροντίζεις να αποσύρεις το σιρόπι από τι φωτιά μόλις πάρει βράση (γύρω στα τέσσερα λεπτά).
- Σιροπιάζεις το γλυκό ζεστό και αφήνεις λίγο να πιει το σιρόπι και να κρυώσει.
- Σερβίρεις με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι ή βανίλια