Σίγουρα, ένα από τα πιο δροσιστικά επιδόρπια στον κόσμο είναι το σορμπέ! Τι θα λέγατε όμως, για ένα σορμπέ τόσο διαφορετικό όσο αν το φτιάχνατε με ροζέ κρασί και φράουλες;
Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ροζέ κρασί όχι πολύ γλυκό, αλλά με πιο φρουτώδη γεύση, δηλαδή ένα πιο «ξηρό» ροζέ. Επειδή, υπάρχει αρκετή ποσότητα κρασιού, το σορμπέ αυτό δεν θα παγώσει εντελώς, μην ανησυχήσετε! Μετά από αρκετές ώρες στην κατάψυξη, όταν θα το σερβίρετε θα διαπιστώσετε ότι έχει ωραία υφή και ναι, είναι απολύτως δροσιστικό!
Υλικά για 1 λίτρο
500 ml ροζέ κρασί
130 γρ. ζάχαρη
450 γρ. φράουλες (ή 350 γρ. βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά και κόβουμε σε κομματάκια τις φράουλες. Τις περνάμε από ένα λεπτό σουρωτηράκι πιέζοντάς τις για να φύγουν τα σποράκια τους.
- Σε μέτριο κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί με ζάχαρη να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις φράουλες και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στη συνέχεια, χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ ή σε μπλέντερ και το βάζουμε σε δοχείο παγωτού στην κατάψυξη για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει. (Αν έχετε παγωτομηχανή, ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή).
- Σερβίρουμε με λίγες φράουλες και στολίζουμε προαιρετικά με λίγη λεβάντα.
Καλή απόλαυση