Τέλειο γλυκό, να το απολαύσουμε με καλή παρέα & τον καφέ μας ή το τσαϊ μας!
Υλικά:
220 γρ. βούτυρο
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
2 κουτ. σούπας γάλα
180 γρ. ζάχαρη
ξύσμα απο ένα λεμόνι
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκ. κοφτό baking powder
500 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
άχνη για το πασπάλισμα
Στο multi blender βάζουμε τη ζάχαρη και την χτυπάμε να γίνει άχνη. Σε ένα μπωλ βάζουμε τη χτυπημένη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το γάλα, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. θα γίνει μια ελαστική ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή τη φόρμα για τάρτες. Απλώνουμε τα 3/4 της ζύμης και μετά προσθέτουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο ή κάποια άλλη της αρεσκείας μας. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε λωρίδες για να στολίσουμε απο πάνω την πάστα φλώρα. Ψήνουμε στους 180 – 200 °C για 30-35 λεπτά. Αφού κρυώσει το γλυκό , πασπαλίζουμε με άχνη.
Σημείωση: άν η ζύμη για τις λωρίδες είναι πολύ μαλακή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να πλάθονται πολύ καλά.
Καλή επιτυχία & καλή απόλαυση!
Παραδοσιακό γλυκό κουταλιού βύσσινο, Χίου “Citrus” 250g
3,65 €