Κέικ με άρωμα πορτοκαλιού, γευστικό και αφράτο!
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
χυμό ενος πορτοκαλιού
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
Για το γλάσο:
150 γρ. άχνη ζάχαρη
χυμό ενος πορτοκαλιού
ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, αφου το έχουμε κοσκινίσει. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 35 με 40 λεπτά.
Αφού κρυώσει το κέικ μας αλλά να παραμένει χλυαρό, ετοιμάζουμε το γλάσο πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό και το ξύσμα και περιχύνουμε το κέικ. Θα μυρίσει όλο το σπίτι με πορτοκαλένια μυρωδιά.
Καλή Επιτυχία και καλή απόλαυση