Ανακάλυψε εδώ τρεις καλούς λόγους υγείας για να πίνεις αφέψημα λουίζας.
Η λουίζα είναι ένα αρωματικό φυτό με λεπτά και αρωματικά φύλλα που μπορεί να επιβιώσει εύκολα στη βεράντα. Εάν έχετε λουίζα στο σπίτι σας, μπορείτε την άνοιξη και το φθινόπωρο να την κλαδέψετε και να αποξηράνετε τα φύλλα της. Φυσικά, τα αποξηραμένα φύλλα λουίζας μπορούμε να τα βρούμε σε καταστήματα με βότανα και μυρωδικά, έτοιμα για κατανάλωση.
Αφέψημα λουίζας: 3 καλοί λόγοι να το πίνετε κάθε μέρα
Το αφέψημα λουίζας έχει ιδιότητες που μας βοηθούν στην προσπάθεια να ελέγξουμε το βάρος μας, αφού μειώνει το φούσκωμα και την κατακράτηση υγρών. Προσοχή: Καθώς έχει διουρητικές ιδιότητες, το αφέψημα λουίζας είναι προτιμότερο να καταναλώνεται πριν το βράδυ, διαφορετικά μπορεί να ταλαιπωρηθείτε με συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα.
Λουίζα για καλύτερη πέψη
Η λουίζα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού. Ένα φλιτζάνι αρωματική λουίζα θα σας βοηθήσει να χωνέψετε καλύτερα και θα ανακουφίσει τη δυσπεψία. Ανακουφίζει επίσης από τα συμπτώματα του μετεωρισμού και των κολικών του εντέρου.
Λουίζα για καλύτερο ύπνο
Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, φτιάξτε το βράδυ ένα ρόφημα με φύλλα λεβάντας και μέλι και προσθέστε λίγα αποξηραμένα φύλλα λουίζας, καθώς θεωρείται πως μας βοηθά να ηρεμήσουμε και να διώχνει το στρες.
Λουίζα για δροσερή αναπνοή
Τέλος, το αφέψημα λουίζας είναι ένα παραδοσιακό γιατροσόφι για την κακοσμία του στόματος, αφού το δροσερό λεμονάτο άρωμά της προσφέρει ευχάριστη αναπνοή.
Πώς θα φτιάξετε το αφέψημα λουίζας
Βάλτε σε βραστό νερό 2 πρέζες (περίπου έξι με οχτώ) αποξηραμένα φύλλα λουίζας και αφήστε τα για μερικά λεπτά να εκχυλίσουν τα αρώματά τους. Εάν δεν μπορείτε να το πιείτε σκέτο, προσθέστε λίγο μέλι.
Πότε η λουίζα δεν είναι καλή επιλογή
Στους ανθρώπους με υπόταση η διουρητική δράση της λουίζας μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση, μειώνοντας περισσότερο την αρτηριακή πίεση.