Τσουρέκι με γλάσο σοκολάτας!

Τσουρέκι με γλάσο σοκολάτας!

Το παραδοσιακό τσουρέκι για τη γιορτή του Πάσχα, με επικάλυψη σοκολάτας! Θα το απολαύσετε! 

Υλικά:

1/2 φακελάκι μαχλέπι

5 μεγάλους κόκκους μαστίχα (χτυπάμε στο μικρό μπλέντερ ή στο γουδί ώστε να γίνουν σκόνη)

4 αυγά

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

200 γρ. χλιαρό γάλα

2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 80γρ. νωπή μαγιά

750 – 800 γρ. αλεύρι

250 γρ. ζάχαρη

1 κρόκος αυγού + 1 κουτ. γλυκού νερό

Για το γλάσο:

100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα

100 γρ. λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά: σ΄ένα μπωλ βάζουμε τη μαγιά, το μισό γάλα, 2 κουταλιές ζάχαρη και ανακατευουμε να λιώσει η μαγιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Σ΄ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μεγάλη λεκάνη. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα τη ζύμη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό σημείο του σπιτιού. Αφού φουσκώσει η ζύμη μας, πλάθουμε τα τσουρέκια μας, σε όποιο σχήμα θέλουμε, πλεξίδα, σαλιγκάρι, κτλ. Στο ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τσουρέκια. Επίσης θα τα αφήσουμε να φουσκώσουν πάλι τα τσουρέκια. Αφού φουσκώσουν, αναμυγνείουμε τον κρόκο με το νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα τσουρέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα.

Λιώνουμε σε bain marie τις κουβερτούρες. Όταν κρυώσουν τα τσουρέκια μας, τα περιχύνουμε με τις κουβερτούρες.

Καλή επιτυχία και Καλή Ανάσταση!