Τα κουλούρια της Λαμπρής! Εύκολη ζύμη για μυρωδάτα κουλουράκια!
Υλικά:
200 γρ. ζάχαρη
140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 ml γάλα
40 ml χυμό πορτοκαλιού
2 αυγά
850 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού baking powder
2 βανίλιες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κρόκος αυγού + 1 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση:
Σ΄ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα 2 αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το ξύσμα, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα χέρια, προσθέτουμε σιγά σιγά το baking powder και το αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια ελαστική ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχέδια θέλουμε, γίνονται περίπου 50 τεμάχια. Στο ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου και τοποθετούμε τα κουλουράκια. Χτυπάμε τον κρόκο μαζί με το νερό και αλείφουμε τα κουλούρια. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.