5 συνήθειες που έχουν οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι

5 συνήθειες που έχουν οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι

Η δύναμη της ευτυχίας βρίσκεται στο μυαλό μας…

Περιορίζουν τις αποφάσεις τους

Όταν έχουμε πολλές επιλογές, πολλές φορές νιώθουμε τυχεροί, στην πραγματικότητα όμως η λήψη αποφάσεων μπορεί να είναι αγχωτική. Ο λόγος είναι απλός: τι θα γινόταν εάν επιλέγαμε διαφορετικά; Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που κάνουν διαλογισμό ή υποχωρήσεις συχνά περιορίζουν τις επιλογές τους. Εαν δε χρειάζεται να λαμβάνετε πολλές αποφάσεις όλη την ημέρα, θα νιώσετε σίγουρα πιο απελευθερωμένοι.

Μια άσκηση που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείται από το βάρος της επιλογής είναι να αποφασίσετε εάν μια απόφαση δεν θα έχει τόσο σημαντικές συνέπειες, περιορίζοντας το χρονικό διάστημα λήψης της απόφασης αλλά και τις επιλογές. Αποφύγετε να σκέφτεστε τι θα γινόταν εναλλακτικά αλλά και να αναμασάτε τις επιλογές του παρελθόντος.

Ξυπνούν με ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξεκινούν την ημέρα τους με αγάπη. Αυτό σημαίνει πως εκτιμούν πολύ όλα όσα έχουν στη ζωή τους.. ακόμα και τους πιο μικρούς θησαυρούς. Λένε “ευχαριστώ” για όλα όσα έχουν και δεν παραπονιούνται για όλα όσα δεν έχουν ακόμα. Μερικοί από αυτούς, μάλιστα, κάθονται για 5 λεπτά την ημέρα και γράφουν όλα αυτά για τα οποία αισθάνονται ευγνωμοσύνη.

Δεν αναμασούν το παρελθόν

Το παρελθόν πέρασε! Δεν μπορείτε να το αλλάξετε, δεν μπορείτε να το ξαναζήσετε. Όλοι έχουμε ένα παρελθόν, άλλος με περισσότερο, άλλος με λιγότερο πόνο, απογοήτευση, χαμένες ευκαιρίες… Επικεντρωθείτε στο παρόν και δώστε του τη σημασία που του αξίζει. Είναι η ευκαιρία σας για να είστε ευτυχισμένοι!

Δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους

Μία από τις παγίδες της εσωτερικής δυστυχίας είναι οι συγκρίσεις που κάνουμε με άλλα άτομα. Αγκαλιάστε τη μοναδικότητά σας, βάλτε τους προσωπικούς σας στόχους και χαράξτε το δικό σας μονοπάτι ζωής. Όταν θέλετε να εκτιμήσετε που βρίσκεστε, αντί να κάνετε συγκρίσεις με άλλους, συγκρίνετε που ήσασταν πριν, από πού ξεκινήσατε, και που βρίσκεστε τώρα.

Δεν φοβούνται τις αλλαγές

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή και αντιστέκονται στο διαφορετικό και το αλλιώτικο. Μάθετε να βλέπετε την αλλαγή σαν μια πρό(σ)κληση και αξιοποιήστε την για το καλύτερο.

πηγή