Νεα έρευνα για τη μετάλλαξη Όμικρον: Το «αθώο» σύμπτωμα που δείχνει ότι έχεις ήδη μολυνθεί

Νεα έρευνα για τη μετάλλαξη Όμικρον: Το «αθώο» σύμπτωμα που δείχνει ότι έχεις ήδη μολυνθεί

Μετάλλαξη Όμικρον: Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού παρουσιάζει διαφορετικά συμπτώματα και μεταδίδεται πιο γρήγορα απ’ ότι οι προηγούμενες, με τα κρούσματα στη χώρα να έχουν εκτοξευθεί από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ποια είναι τα συμπτώματα της νέας παραλλαγής. Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο σημάδι στο δέρμα θα μπορούσε να σηματοδοτεί το στέλεχος του κορωνοϊού και να μάς βάλει σε σκέψεις προκειμένου να το ψάξουμε.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk. δηλώνει πως τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στη μετάλλαξη Όμικρον ανέφεραν τα συμπτώματά τους στην μελέτη ZOE COVID Study, στη Μεγάλη Βρετανία.

Η μελέτη συμπτωμάτων πραγματοποιήθηκε από γιατρούς και επιστήμονες από διάφορα πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Harvard, του Chan School of Public Health και του King’s College του Λονδίνου, σε συνεργασία με μια εταιρεία επιστημών υγείας που ονομάζεται ZOE.

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια είναι τα δερματικά εξανθήματα που εμφανίζονται

Ένα από τα διαδεδομένα συμπτώματα της COVID-19, για το οποίο πολλοί μπορεί να μην έχουν ακούσει, είναι ένα εξάνθημα. Η εφαρμογή ZOE COVID Study αναφέρει ότι με βάση τη συχνότητά του το δερματικό εξάνθημα πρέπει να θεωρείται ως «τέταρτο βασικό σημάδι» της μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών σε νοσούντες, που αναφέρονται επίσης ως chilblains, περιλαμβάνουν μερικά κόκκινα και μοβ εξογκώματα στα δάχτυλα χεριών και ποδιών, τα οποία μπορεί να προκαλούν πόνο. Αυτά τα εξογκώματα συνήθως δεν προκαλούν φαγούρα και είναι πιο συχνά σε νεότερα άτομα με COVID-19.

Ποιοι είναι οι τύποι των εξανθημάτων της μετάλλαξης Όμικρον

Υπάρχουν δύο ακόμη τύποι εξανθημάτων που έχουν παρατηρηθεί σε θετικούς ασθενείς, εξάνθημα τύπου κυψέλης και εξάνθημα τύπου ακανθώδη:

α. Το εξάνθημα τύπου κυψέλης εμφανίζεται ξαφνικά με τη μορφή αυξημένων εξογκωμάτων στο δέρμα σας που μπορούν να έρθουν και να φύγουν αρκετά γρήγορα.

Σε αντίθεση με τα δάχτυλα και τα δάχτυλα των ποδιών του Covid, αυτό το συγκεκριμένο σημάδι μπορεί να είναι η πολύ έντονη φαγούρα στα πόδια και στις φτέρνες. Αυτό το εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί νωρίς κατά τη διάρκεια της λοίμωξης και μπορεί επίσης να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά τη νόσηση.

β. Εξάνθημα τύπου φαγούρας ή εξάνθημα τύπου ανεμοβλογιάς παρουσιάζονται ως περιοχές μικρών, κνησμωδών, κόκκινων εξογκωμάτων που βρίσκονται οπουδήποτε στο σώμα.

Αυτός ο τύπος μπορεί συνήθως να εμφανιστεί στους αγκώνες, στα γόνατα και στο πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών. Το συγκεκριμένο σημάδι του δέρματος μπορεί να παραμείνει για μέρες ή εβδομάδες, αναφέρει η εφαρμογή ZOE COVID. Η έρευνά τους προειδοποιεί ότι αυτά τα δερματικά συμπτώματα εμφανίζονται συχνά όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με την COVID-19.

πηγή