Σπιτική παγωμένη μόκα

Σπιτική παγωμένη μόκα

Αν δεν μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του καφέ και της σοκολάτας, φτιάξτε αυτό το δροσιστικό ρόφημα μόκας.

Θα χρειαστούν μόλις 10 λεπτά για την προετοιμασία και 10 λεπτά για να το φτιάξετε.

Υλικά:

150 ml γάλα

25g δάκρυα σοκολάτας γάλακτος ή μαύρης σοκολάτας

πάγος

35 ml φρεσκοκομμένος εσπρέσο

30 ml κρέμας γάλακτος, χτυπημένη (προαιρετικά)

1 πρέζα σκόνη ή τρούφα κακάο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

ΒΗΜΑ 1

Ρίξτε 50 ml γάλακτος σε ένα μικρό τηγάνι και προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει και μετά αφήστε να κρυώσει.

ΒΗΜΑ 2

Γεμίστε μέχρι τη μέση ένα μεγάλο, ψηλό ποτήρι με πάγο, στη συνέχεια ρίξτε μέσα το κρύο γάλα σοκολάτας, κατόπιν προσθέστε τα υπόλοιπα 100ml γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

ΒΗΜΑ 3

Προσθέστε πάγο και στη συνέχεια ρίξτε σιγά σιγά τον εσπρέσο. Ολοκληρώστε με σαντιγί και σκόνη κακάο (ή κανέλας), αν θέλετε.

πηγή