ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ & ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ & ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ!

Δροσερή σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει τα οικογενειακά μας τραπέζια & όχι μόνο…!

 

 

Υλικά:

1 iceberg

1 ματσάκι ρόκα

1 ματσάκι λολο ροσο (κόκκινο μαρούλι)

1 ντομάτα προεραιτικά

5-6 ξερά σύκα

1/4 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα ή φουντούκια ή καρύδια

1 κ.σ σταφίδες

Για τη σάλτσα:

80 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1 κ.γ. μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι

Ελληνική vinaigrette με παλαιωμένο ξύδι & αποξηραμένα σύκα “Gaea” 250ml

3,75 €

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο χοντροκόβουμε με το χέρι τις πρασινάδες & κόβουμε σε μικρά κομμάτια την ντομάτα. Σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει (ή σε ένα μπολ με το σύρμα) χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα. Την ώρα του σερβιρίσματος μεταφέρουμε τις πρασινάδες σε μιά σαλατιέρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε στο τέλος με τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες & τα ξερά σύκα κομμένα σε ροδέλες.

Καλή μας απόλαυση!

Αγνό, άθερμο μέλι δάσους, Αχαΐας “Dioterra” 250g

5,95 €