Ένα αφράτο ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα που μπορεί να συνοδέψει τον καφέ μας ή το τσάι μας…!
Υλικά:
5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.γ. baking powder
2 βανίλιες
Λίγο λικέρ της αρεσκείας μας
1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη της επιλογής μας
Λίγη ζάχαρη άχνη
Χειροποίητο άλειμμα βερίκοκου, χωρίς ζάχαρη “Οι γουμένισσες” 220g
3,95 €
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα & στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ρηχό ταψί. Το αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά το μείγμα μας και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τις βανίλιες το baking powder και το λικέρ. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το αδειάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε το παντεσπάνι για 20-25 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια βαμβακερή πετσέτα. Με προσοχή ξεκολλάμε το χαρτί ψησίματος και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να διατηρήσει το σχήμα του ρολού το παντεσπάνι. Αφού κρυώσει το αλείφουμε με τη μαρμελάδα και το ξανατυλίγουμε σε ρολό. Τέλος πασπαλίζουμε με την άχνη.
Καλή επιτυχία & καλή μας απόλαυση.