Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι ακούγεται ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα ολοκληρωμένο γλυκό για κάθε περίσταση!
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1-1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη:
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένη κανέλα
Για την γέμιση:
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καλαμποκιού
- 3/4 φλιτζάνι γάλα 2%.
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
- 1/4 φλιτζανιού φυτίνη
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Χτυπάμε τη βανίλια. Συνδυάζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε σε 2 λαδόκολλες σε στρογγυλά ταψιά. Συνδυάζουμε τα υλικά επικάλυψης. Πασπαλίζουμε πάνω από την κρέμα. Κόβουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι. Ψήνουμε στους 350° μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στο κέντρο, 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τα τηγάνια στις συρμάτινες σχάρες για να κρυώσει εντελώς.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την κρέμα, το βούτυρο, την φυτίνη και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, περίπου 10 λεπτά. Τοποθετούμε 1 κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, αλείφουμε με γέμιση, βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο κέικ και φυλλάσουμε στο ψυγείο.