Γυαλάκια με σφολιάτα!

Γυαλάκια με σφολιάτα!

Τα γυαλάκια ή αλλιώς palmier είναι ένα πολύ εύκολο γλυκάκι που αρέσει σε όλους!

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας

50 γρ. βούτυρο λιωμένο

80 γρ. ζάχαρη

1 κουτ. σούπας κανέλα

άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Αφού ανακατέψουμε τη ζάχαρη με την κανέλα πασπαλίζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας. Πιέζουμε με έναν κουτάλι την επιφάνεια ώστε να κολλήσει η ζάχαρη.  Τυλίγουμε τη σφολιάτα από τη μεγάλη πλευρά, σε ρολό, μέχρι τη μέση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά μέχρι να ενωθούν τα δύο ρολά στη μέση.

Κόβουμε σε μερίδες και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα στο ταψί, τα πατάμε λίγο με το χέρι μας. Και τα απώνουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.  Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 – 200 °C Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.