Τι χρώμα κραγιόν μας ταιριάζει

ποια κραγιόν μας ταιριάζουν

Αμέτρητα χρώματα και συνδυασμοί μας περιμένουν να τους ανακαλύψουμε… όμως ποιό χρώμα κραγιόν μας ταιριάζει πραγματικά; Αρχικά ενθουσιαζόμαστε από ένα κραγιόν, αλλά διαπιστώνουμε οτι ίσως δεν αποτελεί το ιδανικό για την περίπτωσή μας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την απόχρωση της επιδερμίδας μας και τον τύπο ή το χρώμα των μαλλιών μας. Οι παρακάτω συμβουλές θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε την τέλεια απόχρωση για εμάς.

Κόκκινο κραγιόν:

Κλασική αξία τα κόκκινα χείλη…Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας… κινείται και η απόχρωση του κόκκινου κραγιόν! Ειδικότερα, το κερασί χρώμα συνδυάζεται με τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, το βαθύ κόκκινο με τις σταρένιες και το σκούρο προς μπορντό χρώμα με τις σκουρόχρωμες. Τελευταία, η ματ απόχρωση ανεβαίνει όλο και περισσότερο στις προτιμήσεις των κραγιόν. Τα έντονα χείλη συνδυάζονται με ελαφρύ μακιγιάζ, δηλαδή μόνο με μια έντονη μάσκαρα και λίγο ρούζ.

Η επιδερμίδα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή μας…

Κάθε απόχρωση επιδερμίδας δεν επιδέχεται το ίδιο χρώμα κραγιόν! Οι γυναίκες με «ανοιχτή» επιδερμίδα βρίσκουν τη λύση τους στο απαλό ροζ και τους απαλούς τόνους του καφέ και της μόκας, του κόκκινου του κρασιού, του κοραλί και της καραμέλας. Αν η επιδερμίδα μας είναι μεσαίου τόνου, επιλέγουμε ανάμεσα σε αποχρώσεις του έντονου ροζ, του φούξια, του φωτεινού πορτοκαλί, του κόκκινου και του ροδακινί. Επιπλέον, όσες γυναίκες έχουν σκούρα επιδερμίδα (ακόμα και μετά την ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι) επιλέγουν συνήθως κραγιόν σε χρώματα του κλειστού ροζ, της καραμέλας, του κλειστού καφέ με κόκκινη βάση, το κοραλί και του χαλκού. Σε μια γενικότερη βάση: Αν η επιδερμίδα μας «κλείνει» προς το χλωμό κίτρινο διαλέξτε κραγιόν με βάση το πορτοκαλί, ενώ αν είναι προς το ροζ προτιμήστε χρώματα με βάση το μπλε ψυχρό…


Το χρώμα των μαλλιών καθορίζει την απόχρωση του κραγιόν!

Σημαντικός κανόνας κορίτσια να δώσουμε ιδιαίτερη βάση! Οι καστανές γυναίκες σίγουρα δεν πρέπει να επιλέγουν τις ίδιες αποχρώσεις κραγιόν με τις ξανθιές. Για παράδειγμα, στις πρώτες πηγαίνει περισσότερο το κόκκινο της φωτιάς και οι μπεζ αποχρώσεις, ενώ οι ξανθιές μπορούν να δοκιμάσουν πορτοκαλί ή ροζ χρώμα.

Κραγιόν για βραδινή ή πρωινή έξοδο;

Η υφή και οι τύποι των κραγιόν ποικίλλουν ανάλογα με την εταιρία και τη μάρκα του κραγιόν. Για παράδειγμα, ένα κραγιόν με ιριδίζοντα χαρακτηριστικά ή με έντονο χρώμα είναι πιο ιδανικό για τις βραδινές ώρες και πιο επίσημες εμφανίσεις. Το πρωί όμως, η χρήση τους θα μπορούσε να γίνει υπερβολική! Για αυτό το λόγο, τις πρωινές ώρες επιλέγουμε πιο ήπιες αποχρώσεις, όπως είναι ένα απαλό ροζ.

πηγή