Φρέσκα ζυμωμένα κεφτεδάκια βουτηγμένα σε κόκκινη σάλτσα με τη συνοδεία ρυζιού.
Υλικά:
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα
- 1/2 του φλιτζανιού σπανάκι
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
- 1/3 του φλιτζανιού γάλα
- 1 αβγό
- 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τον κιμά με το αβγό, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι.
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύεις το τρίμμα φρυγανιάς με το γάλα. Το αφήνεις να “μουλιάσει” για πέντε λεπτά.
- Προσθέτεις το παραπάνω μείγμα στο μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ρίχνεις από πάνω το ψιλοκομμένο σπανάκι. Αφού φορέσεις τα γάντια σου, ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά.
- Με τα χεράκια σου πλάθεις μικρά κεφτεδάκια (περίπου 20 στον αριθμό).
- Σε ένα τηγάνι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τηγανίζεις τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά, προκειμένου να θωρακιστούν.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις τη σάλτα τομάτας.
- Μόλις τα βγάλεις από το τηγάνι, προσθέτεις τα κεφτεδάκια στη σάλτσα τομάτας και τα αφήνεις να βράσουν για 7-8 λεπτά.