Καθώς η θερμοκρασίες πέφτουν ολοένα και περισσότερο, οι σούπες γίνονται και πάλι μια τέλεια επιλογή γεύματος. Αυτή τη φορά, σου προτείνουμε σούπα από γλυκοπατάτα και μήλο που θα λατρέψεις. Η γλυκύτητα των πολτοποιημένων μήλων και της γλυκοπατάτας αντισταθμίζεται με την προσθήκη ζεστών μπαχαρικών, μπλε τυριού και κρουτόν.
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
2 κιλά μέτριες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
3 μήλα (όπως η Granny Smith ή η Pink Lady), ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα σε λεπτές φέτες
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
Αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι μπλε τυρί
⅓ φλιτζάνι καρύδια
Κρουτόν για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει, για 6 έως 8 λεπτά.
Πρόσθεσε τις γλυκοπατάτες, το ψιλοκομμένο μήλο, το ζωμό, το μοσχοκάρυδο και 1½ φλιτζάνια νερό. Άφησε να σιγοβράσει και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 12 έως 15 λεπτά.
Μετάφερε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτύπησε το μέχρι να γίνει λείο, προσθέτοντας περισσότερο νερό εάν είναι απαραίτητο.
Σέρβιρε τη σούπα με το μπλε τυρί, καρύδια, κράκερ και φέτες μήλων.