Συνταγή για καρμπονάρα

Συνταγή για καρμπονάρα

Ζεστή, λαχταριστή και πεντανόστιμη!

Υλικά:

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά
  • Δύο συσκευασίες μπέικον, κομμένες
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 4 αβγά, χτυπημένα
  • Μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό, βράζεις τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, κόβεις το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζεις σε ένα τηγάνι. Αναπαδογυρίζεις συχνά, για να ψηθεί καλά.
  • Μόλις περάσουν 5 λεπτά, προσθέτεις μια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις μαζί το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα. Σβήνεις με κρέμα γάλακτος. Αφήνεις το μάτι ανοιχτό για ακόμα 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
  • Αναμειγνύεις το μείγμα του τηγανιού με τα στραγγισμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
  • Σερβίρεις με παρμεζάνα, ψιλικομμένο μαϊντανό και απολαμβάνεις!