Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα φανταστική! Με σιρόπι πορτοκαλιού!

Υλικά:

Για το γλάσο:

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. χυμό πορτοκαλιού

400 γρ. ζάχαρη

1 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ

1/2 πορτοκάλι με τη φλούδα λιωμένο

Για τη ζύμη:

4 αυγά

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ. σούπας baking powder

2 βανίλιες

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Εκτέλεση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά του γλάσου, εκτός απο το αλκοόλ. Βράζουμε για 7 λεπτά και γίνεται ένα αρωματικό σιρόπι. Αφού σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το αλκοόλ. Αφαιρούμε απο το σιρόπι ένα ποτήρι και το βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Στη συνέχεια στο υπόλοιπο σιρόπι προσθέτουμε τα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε με το μίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 °C για 25-30 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, περιχύνουμε με το γλάσο που κρατήσαμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!