Cheesecake σοκολάτα

Cheesecake σοκολάτα

To cheesecake παραδοσιακά είναι λευκό. Σήμερα θα φτιάξεις την σοκολατένια εκδοχή του που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.

Υλικά:

  • 150 γρ. µπισκότα σοκολάτας
  • 30 γρ. βούτυρο soft και light λιωμµένο

Για τη γέμιση

  • 340 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 50 γρ. βούτυρο soft και light λιωμένο
  • 350 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ. γλ. χυµό λεµονιού
  • 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 2 κ. σ. κακάο σκόνη

Εκτέλεση:

  • Απλώνεις αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα (και στα πλαϊνά της)
  • Βάζεις τα µπισκότα στο µούλτι και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις καλά
  • Απλώνεις το μείγμα στη φόρμα και το βάζεις στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα
  • Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά για ένα περίπου λεπτό
  • Ρίχνεις το τυρί-κρέμα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το γάλα και το κακάο στο ένα µπλέντερ και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Προσθέτεις τη λιωµένη σοκολάτα και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Αδειάζεις τη γέµιση πάνω στην κρύα βάση και την τοποθετείς και πάλι στο ψυγείο για 4-5 ώρες