ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ!

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ!

‘Ενα νηστίσιμο  γλυκό που προτιμάμε τις ημέρες της Σαρακοστής.

Υλικά:

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό

2 ½ φλ. ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

½ φλιτζάνι σταφίδες

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 κουτ.σουπ. κανέλα

1 ξυλάκι κανέλας




Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις αρχίζει να βράζει, το αφήνουμε για 5′ ακόμη να γίνει το σιρόπι. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το ψιλό και το χονδρό σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη) και τις σταφίδες. Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι από τη φωτιά. Με μια κουτάλα, προσεχτικά, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας.  Σε μια φόρμα βάζουμε το χαλβά και τον αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!